Lamekatuse ehitamine

Lamekatuse ehitamine Eestis

Lamekatuse tööd

Pakume professionaalset lamekatuse paigaldamise teenust, mis tagab teie hoonele tugeva ja veekindla katuse. Meie kogenud meeskond kasutab parimaid materjale ja tehnikaid, et tagada kvaliteetne paigaldus. Olgu tegemist uue katuse ehitamise või olemasoleva katuse renoveerimisega, saate meilt usaldusväärse ja vastupidava lamekatuse, mis vastab teie vajadustele ja kestab aastaid.

Lamekatuse eelised

Veekindlus

Lamekatused pakuvad tõhusat veekindlust, kaitstes hooneid sademete eest.

Lisaruum

Lamekatused võimaldavad kasutada katusepinda lisaruumina, näiteks terrasside, aiatükkide või päikesepaneelide jaoks.

Hooldus

Lamekatuste hooldus on suhteliselt lihtne võrreldes kaldkatustega, kuna need on paremini ligipääsetavad.

Energiasääst

Lamekatustele on lihtne paigaldada soojustus- ja energiatõhusaid süsteeme, mis aitavad vähendada kütte- ja jahutuskulusid.

Kus kasutatakse lamekatust ?

Lamekatust kasutatakse laialdaselt erinevate hoonetüüpide katuste ehitamisel, sealhulgas äriruumides, kaubanduskeskustes, tööstushoonetes, büroohoonetes, koolides, haiglates ja muudes avalikes hoonetes. Samuti võib lamekatus olla populaarne valik kortermajade katuste ehitamisel. Selle mitmekülgsuse tõttu sobib lamekatus hästi ka terrasside, rõdude ja parkimisalade katmiseks. Lisaks sellele võib lamekatust kasutada ka roheliste katuselahenduste, päikesepaneelide ja muude lisafunktsioonide integreerimiseks.

Lamekatuse ehitamine Eestis

Mis on Lamekatus ?

Lamekatus on horisontaalne katusekonstruktsioon, millel on minimaalne kalle või koguni tasane pind. See erineb traditsioonilistest kaldkatustest, kuna sellel puudub järsk kalle, mis võimaldab vett vabalt ära voolata. Lamekatused on tavaliselt levinud äri- ja tööstushoonetes ning neid võib leida ka mõnedes elamutes. Lamekatustel võib olla erinevaid kattematerjale, nagu bituumenrullmaterjal, PVC-membraan, EPDM-kummimembraan või kummilakk.

Lamekatuse ajalugu

Lamekatuse ajalugu ulatub tagasi tuhandeid aastaid, kui esimest korda hakati kasutama varasid katusematerjale, mis olid peaaegu horisontaalsed. Antiikajal kasutasid mesopotaamlased ja vanad egiptlased lubikivi ja saviplokkidest koosnevaid lamekatuseid. Rooma impeeriumis kasutati juba katusekatteid, mis olid peaaegu tasased, kuid nende ehitamisel kasutati peamiselt telliseid ja kiviplaate.
Keskajal jätkati sarnaste katusekonstruktsioonide kasutamist, kuid peamiselt kloostrites ja kirikutes. Hiljem, eriti renessansiajastul, hakati arendama katusematerjale ja -tehnoloogiaid ning lamekatuste ehitamise tavad muutusid. 19. sajandil toimus tööstusrevolutsioon, mis tõi kaasa uute materjalide, nagu metall ja bituumen, laialdase kasutamise katuste ehitamisel, sealhulgas lamekatuste puhul.
sajandi jooksul muutusid lamekatuse ehitamise meetodid ja materjalid veelgi, lisandusid uued kattematerjalid nagu PVC ja kummimembraanid. Tänapäeval on lamekatuse ehitus muutunud üha populaarsemaks, eriti kommertshoonete ja mitmete elamuprojektide puhul, kuna see pakub mitmekülgset, funktsionaalset ja esteetilist lahendust katuste ehitamisel. Lisaks on lamekatuste kasutamine roheliste ja energiatõhusate lahenduste osas muutunud oluliseks trendiks.

Lamekatuse ehitamine Eestis

Tehtud tööd

Valtskatuse ehitamine