Plekkatuse ehitus

Plekkseppa tööd Lõunaeestis

Plekkatus

Pakume professionaalset plekkkatuse ehitamise teenust, mis sobib suurepäraselt nii uutele ehitistele kui ka vanade hoonete renoveerimiseks. Meie kogenud meeskond tagab kvaliteetse ja vastupidava katuse, kasutades parimaid materjale ja kaasaegseid ehitustehnikaid. Plekkkatuse ehitamisel järgime kõrgeid ehitusstandardeid ja klientide individuaalseid vajadusi, tagades nende täieliku rahulolu. Olgu tegemist elamu, ärihoone või muu rajatisega, usaldage meile oma plekkkatuse ehitamine ja saate usaldusväärse ja vastupidava katuse aastateks.

Plekkatuse eelised

Plekkseppa tööd Lõunaeestis

Vastupidavus

Plekkatused on tuntud oma vastupidavuse poolest, mis tagab kauakestva kaitse ilmastiku ja keskkonna kahjulike mõjude eest.

Kerge kaal

Plekkatused on kerged, mis vähendab koormust hoone konstruktsioonile ning muudab paigaldamise lihtsaks ja efektiivseks.

Lihtne hooldus

Plekkatuste hooldamine on lihtne ja taskukohane, vajades harva suuremahulist remonti või hooldust, mis säästab aega ja ressursse hooneomanikele.

Veekindlus

Valtskatuse konstruktsioon tagab tiheda ja veekindla katte, mis kaitseb hoonet niiskuse ja veekahjustuste eest.

Mis on plekkatus ?

Plekkatus on katusekattematerjal, mis koosneb tavaliselt õhukestest metallplekkidest, nagu teras, tsingitud teras või alumiinium. Need plekid on paigaldatud katusele üksteise kõrvale või üksteise peale, moodustades tiheda ja vastupidava katte. Plekkatused on tuntud oma vastupidavuse, veekindluse ja lihtsa paigalduse poolest ning neid kasutatakse laialdaselt erinevat tüüpi hoonete katustel.

roof plate, roof tiles, brick-264744.jpg
Plekkseppa tööd

Mis tüüpi plekkatuste saadaval on?

Plekkatuste hulka kuuluvad mitmed erinevad tüübid, sealhulgas:
Tsingitud plekkatused: valmistatud tsingitud terasest, mis on kaetud tsingikihiga rooste vältimiseks.
Värvitud plekkatused: tsingitud terasest plekkatused, mis on kaetud värvilise kattega ilusa välimuse saavutamiseks.
Alumiiniumplekkatused: valmistatud alumiiniumist, mis on kerge ja korrosioonikindel.
Vasksed plekkatused: valmistatud vasest, mis pakub unikaalset välimust ja pikaajalist vastupidavust.
Roostevabast terasest plekkatused: roostevabast terasest valmistatud katusekattematerjal, mis on vastupidav ja sobib hästi mereäärsetele piirkondadele.
Need on vaid mõned näited erinevatest plekkatuste tüüpidest, mida kasutatakse erinevates ehitistes üle maailma.

Plekkatuse ajalugu

Plekkatuse ajalugu ulatub aastasadade taha ning see on üks vanimaid ja traditsioonilisemaid katusekattematerjale maailmas. Plekkatustega on katta mitmesuguseid hooneid, alates ajaloolistest kirikutest ja lossidest kuni tänapäevaste elamute ja ärihooneteni.
Plekkatuste kasutamine sai alguse juba keskajal Euroopas. Esialgu kasutati plekkatust peamiselt sademete eest kaitseks ning see oli laialt levinud eriti kirikute ja aadlipaleede katustel. Alguses valmistati plekkatust pliidist või vaselehest, kuid hiljem hakati kasutama ka muid metalle, nagu tsink ja alumiinium.
Industrialiseerimise ajastul, eriti 19. sajandil, muutus plekkatuse tootmine ja paigaldamine oluliselt efektiivsemaks ning plekkatusest sai üks populaarsemaid katusekattematerjale üle maailma. Plekkatust hakati laialdaselt kasutama ka linnade elamupiirkondades, kus see pakkus taskukohast ja vastupidavat katust erinevatele majapidamistele.
Aja jooksul on plekkatuse materjalide ja paigaldustehnikate osas toimunud mitmeid arenguid, kuid selle populaarsus on jäänud püsima tänu selle vastupidavusele, veekindlusele ja lihtsale hooldusele. Tänapäeval kasutatakse plekkatust endiselt laialdaselt erinevat tüüpi hoonete katustel, olles populaarne valik nii ajalooliste hoonete renoveerimisel kui ka uute ehitiste katusekattematerjalina.

Plekkseppa tööd Lõunaeestis

Tehtud tööd

Konstruktsioonide ehitus